Tapioka jest starożytnym jedzeniem, które cieszy się powodzeniem wśród ludzi od wieków. Ludzie zwykli gotować maniok w wodzie i jeść go jak każdy inny pokarm. Ale najważniejszym faktem jest to, że ta żywność jest kompletnym jedzeniem i może zaspokoić wszystkie twoje potrzeby głodu.
Głównymi składnikami tego jedzenia są mąka z tapioki i cukier. Tak więc, aby zrobić ten przepis, wystarczy przygotować te dwa składniki, a następnie będziesz miał najlepszy przepis na tapiokę.
Cassava
Cassava jest tropikalną rośliną, która rośnie w lasach deszczowych. Może dorastać do 4 metrów wysokości i ma ciemnozielone liście. Korzeń tej rośliny ma żółty kolor i wygląda jak tapioka.
Aby ugotować to jedzenie, musisz namoczyć korzenie przez co najmniej 10 godzin, a następnie je ugotować. Gotowanie korzeni jest najlepszą metodą na zrobienie tapioki.
Cukier
Ten składnik jest głównym składnikiem tapioki. Cukier dodaje się do ugotowanych korzeni, a następnie wkłada się je do piekarnika. Proces gotowania trwa około godziny. Po tym czasie wyjmuje się ją z pieca i pozostawia do ostygnięcia.
Przyrządzanie tapioki
Po ugotowaniu tapioki, następnym krokiem jest dodanie do niej cukru. Po dodaniu cukru do tapioki, staje się ona bardziej gęsta. Następnym krokiem jest więc dodanie wody i wtedy tapioka jest gotowa do podania.