Płatki orkiszowe to popularna w Niemczech potrawa zbożowa. Jest to jedno z najbardziej pożywnych zbóż i jest dostępne w prawie każdym sklepie spożywczym. Jak wiemy, że płatki orkiszowe są zdrowe, można je gotować na różne sposoby.
Omówmy więc kilka przepisów na płatki orkiszowe, które sprawią, że zakochasz się w jego smaku.
Metoda gotowania:
Płatki orkiszowe możemy przygotować gotując je w wodzie. Jeśli zamierzasz gotować płatki orkiszowe przez gotowanie, wtedy otrzymasz miękką i puszystą teksturę. Jeśli chcesz, aby były chrupiące, musisz gotować je przez dłuższy czas.
Jeśli zamierzasz gotować je na parze, wtedy otrzymasz chrupiące i kruche płatki. Sztuczka z gotowaniem płatków orkiszowych na parze polega na tym, że musisz dodać trochę soli.
Jeśli zamierzasz przygotować je poprzez pieczenie, możesz upiec je w piecu tandoori. Uzyskasz brązowy kolor i chrupiącą teksturę.
Wnioski:
To było wszystko o gotowaniu płatków orkiszowych. Mam nadzieję, że spróbujesz tych przepisów. Jestem pewna, że pokochasz ich smak.