Jak kisić czosnek?

Masz ogromną miskę czosnku? Czy szukasz najlepszych sposobów, aby zachować świeży czosnek? Jeśli tak, to oto kilka wskazówek, jak kisić czosnek, które pokochasz, aby spróbować.

Kiszenie jest jedną z najstarszych metod konserwowania artykułów spożywczych i nadal jest to jeden z najłatwiejszych i wygodnych sposobów. Jeśli chodzi o czosnek, możesz zachować świeży czosnek, stosując się do różnych sposobów.

Oto najlepszy sposób na konserwację świeżego czosnku:

Weź świeży czosnek i gotuj go w naczyniu przez 5 do 10 minut. Po ugotowaniu czosnku, wyjmij go i odcedź wodę. Teraz dodaj olej do czosnku i pozwól mu się moczyć przez 15 minut. Po 15 minutach przełóż go do szklanego słoika. Przykryj go octem i szczelnie zamknij. Czosnek pozostanie w doskonałym stanie nawet przez 2 miesiące.

Inne sposoby na konserwację świeżego czosnku to:

Weź dużą miskę i dodaj do niej sól i dobrze wymieszaj. Dodaj do niej rozgnieciony czosnek. Teraz przykryj miskę pokrywką. Pozwól, aby pozostała przez 24 godziny. Rano dobrze wymieszaj i ponownie przykryj pokrywką. Pozostaw na słońcu przez 6 godzin. Jeśli obawiasz się słońca, to możesz użyć ciepłego piekarnika zamiast słońca.

Przełóż zmiażdżony czosnek do szklanego słoika. Dodaj do niego ocet i olej. Włóż go do lodówki na 24 godziny. Czosnek będzie gotowy do spożycia.

Wnioski:

Jeśli szukasz najlepszych sposobów na konserwację świeżego czosnku, to trafiłeś we właściwe miejsce. Podzieliłam się z Tobą również dwoma najlepszymi sposobami na zachowanie czosnku, ale jeśli masz jakieś inne pomysły, podziel się nimi z nami.